Op 2 juli 2023 zal de BlikBand voor de laatste keer het Skyline Swing Orchestra repertoire ten gehore gaan brengen. Net zoals in november vorig jaar, zal ook deze keer de Foyer van cultuurhuis de Eendracht omgetoverd worden tot een ware jazz club; Het BIMHUIS van Gemert, of het PaRaDoX van Waeverstad, zo u wilt. Voor wie meent dit al eens gehoord te hebben, heeft de BlikBand een verrassing! Dit slotconcert van de “Remembering Skyline Swing Orchestra Tour” zal namelijk een Create&Play concert worden! Een concept wat we nog nooit eerder hebben gezien in Gemert!

Create&Play?! Wat is dat dan?!

Een “Create&Play” concert is in de basis een concert (“Play”) waar een repetitie (“Create”) aan vooraf gaat. In deze repetitie wordt de muziek voor het concert ingestudeerd. En hoewel dat natuurlijk al vrij bijzonder is, is het meest bijzondere aspect van het “Create&Play” concept dat zowel bij die repetitie als bij het concert, het publiek er gewoon bij kan zijn! 

Voor wie nu denkt: “goh, wat een leuk concept! Dat hebben jullie vast niet zelf bedacht… “, dan heb je dat helemaal goed geraden. Wij lenen dit briljante “Create&Play” concept van onze helden van het Paradox Jazz Orchestra!

Het Paradox Jazz Orchestra speelt regelmatig de befaamde en steevast uitverkochte “Create&Play” concerten in Paradox Tilburg. Ga dat zeker ook zelf een keer meemaken! Super dikke tip, dit… Thank me later!

Voor ons Create&Play concert verruilen we die repetitie voor een workshop. Een workshop van niemand minder dan de enige echte dirigent van het Paradox Jazz Orchestra: Jasper Staps! Speciaal voor deze workshop zal Jasper één muziekstuk van de Skymasters meenemen, wat we tijdens de workshop met de BlikBand gaan instuderen. En uiteraard zullen we dit muziekstuk daarna, in het concert wat op de workshop volgt, gaan uitvoeren. Spannend hè?!

Heb je jezelf altijd al afgevraagd hoe een bigband een muziekstuk instudeert?! Wil je ons wel eens aan het werk zien? Of beter nog, wil je Jasper eens aan het werk zien?! Dat kan dus! Je hoeft alleen maar te zorgen dat je erbij bent! Koop hier je tickets!

BlikBand Project: Remembering Skyline Swing Orchestra Tour

BlikBlazers Remembering Skyline Swing Orchestra Tour

Na een zeer geslaagd concert met het project “Remembering Skyline Swing Orchestra“, zijn we met de BlikBand en dit waanzinnige Skyline repertoire op tour gegaan! We wilde de muziek van Skyline nog een paar keer spelen dus hebben we voor de BlikBand een aantal concerten geregeld! Een echte tour dus!

De BlikBand on Tour!

Met het BlikBand project “Remembering Skyline Swing Orchestra Tour” spelen we op Koningsdag in het centrum van Gemert. Ook spelen we op 14 mei op het terras van Gastrobar Buskens en café Gij&Ik. En als klap op de vuurpijl organiseren we op 2 juli een zeer bijzonder “Create&Play” concert in de Eendracht.

  • 27 april, Koningsdag in Gemert Centrum
  • 14 mei, Buskens / Gij&Ik Gemert
  • 2 juli, Create&Play Concert in de Eendracht, Gemert

BlikBand Bezetting

Voor dit project hebben we de volgende bezetting:

Muzikaal leider: Bob van Rutte
Trompet: Maria Ketelaars, Edward Leenders, Donny Mickers, Rik Scheepers, Joost Pennings
Trombones: Hans van Boxtel, Marty Keursten, Ton van de Kerkhof, Walter Rouwhorst
Saxen: Ingrid van den Berg, Elke Leenders, Marc Poulussen, Johan Schakenraad, Allard van Soest, Jan Vogels
Combo: Jos van Gastel, Herbie Guldenaar, Marty van der Hoek, Willy Ivits, Jacky Peeters

Logo BlikBand met Donny in het Blikje

Foto’s van de concerten van de tour:

Klik op de foto om naar het album te gaan…

Koningsdag

Buskens/Gij&Ik

Create&Play

Create&Play met workshop Jasper Staps