Wij zijn BlikBlazers!

Een kakelverse, gloednieuwe en zeer enthousiaste verzameling blazers uit Gemert. Samen vormen wij BlikBlazers, een blazerscollectief waarmee we allerlei projecten aanpakken en omverblazen!

Wat doen we dan?

Hoofdzakelijk vormen wij een blazerssectie, waarmee we pop-, rock-, blues-, soul-, disco-, jazz-, brass-, cover-, carnavals- (doorhalen waar dat van toepassing is) bands of zelfs HaFaBra orkesten voorzien van de aanvulling die benodigd is. Op projectbasis, dus no strings attached.

Maar we hebben ook projecten waarbij we een complete bigband vormen. Die bigband noemen we uiteraard “de BlikBand”. Naast de blazers, hebben we er dan ook een volledig combo bij.

Wie zitten er bij het collectief?

De BlikBlazers blazerssectie en de BlikBand hebben geen vaste samenstelling. Per project bepalen we de bezetting en selecteren we de juiste mensen. Daarmee zijn we dus altijd een oplossing in de maat! En altijd goed koper! Bekijk de projecten pagina om te zien wie er mee spelen bij de projecten.

Wat voor projecten?

BlikBlazers is geen band die te boeken is. Wij vormen een blazerssectie met als doel om ergens te gaan spelen. Dat kan een eenmalig optreden zijn, of meerdere optredens. Wanneer zo’n project van start gaat, is dit helder en duidelijk. Voor veel BlikBlazers is dit een belangrijke voorwaarde om te bepalen of ze deelnemen aan het project, of voor nu even overslaan.

What The FRNK
Een van de eerste projecten is het project met What The FRNK, waar wij een blazerssectie (3 blazers) voor hebben samengesteld. Deze blazerssectie gaat onder de naam “The Longhorns” met What The FRNK mee naar een aantal van de optredens.

Eigen projecten
Om wat meer speeluren te maken met elkaar, organiseren we ook zelf projecten. Het hele BlikBlazers concept draait tenslotte om lekker muziek maken met een clubje fijne mensen. Met de projecten die we zelf opzetten onderhouden en trainen we het samenspel binnen het hele BlikBlazers collectief.

Zo hebben we een project opgezet waarbij we een complete bigband hebben samengesteld, de BlikBand! Na een door corona vertraagde start van het eerste project “Remembering Skyline Swing Orchestra”, hebben we voor de eerste helft van dit jaar een klein projectje georganiseerd, project “Repeteren met de BlikBand”, waarmee we zondag 29 mei 2022 op het terras van Dientje in Gemert hebben gespeeld. Het project “Remembering Skyline Swing Orchestra” zal na de zomervakantie van start gaan en zal 19 november 2022 te zien (en te horen) zijn in de Eendracht in Gemert.

Workshops en masterclasses
Met ons collectief vormen we een groeiende club blazers waar veel kennis en vele jaren ervaring in zit. Bovendien hebben we samen een groot netwerk! Met die kennis en kunde binnen handbereik, kunnen we ook een workshop of masterclass organiseren. Voor onszelf, of voor een blazerssectie van een andere band. We hebben inmiddels een heuse “BlazersBooster workshop” ontwikkeld waarmee we een blazerssectie een flinke boost kunnen geven.