BlikBand project

Bij BlikBlazers hebben we een tijdje terug een bigband gevormd, de BlikBand. Het initiële idee van deze bigband was om met een combo en wat blazers een keer wat jazz te gaan spelen. Om aan deze jamsessie wat richting te geven hebben we er een thema aan gekoppeld: Skyline Swing Orchestra. Skyline was een Gemertse bigband die ruim 30 jaar geleden een behoorlijk aanzien had. Onder de muzikanten die er destijds bij waren leven de mooiste verhalen en voor de jongere generatie muzikanten die Skyline misschien niet eens bewust meegemaakt hebben, heeft Skyline een bijna mythische status! De verwachting was dat met zo’n thema, er zeker voldoende enthousiasme zou zijn onder de muzikanten. Niets bleek minder waar; binnen anderhalve week was de hele bigband zo goed als compleet!

Het idee voor ons thema is ontstaan door (… oké, gejat van…) het Paradox Jazz Orchestra, die een adembenemend mooi album gemaakt hebben: “Remembering the Skymasters”.

“Het Paradox Jazz Orchestra is in 2019 opgericht met als doel de rijke Nederlandse en internationale ‘bigband heritage’ levend te houden en onder de aandacht te brengen, ook voor nieuw en jong publiek.”

Aldus het boekje van dit album. Nou hebben wij in Gemert ook een mooie bigband heritage in leven te houden! En de link van Skymasters naar Skyline was natuurlijk snel gelegd! Zodoende hebben we voor de eerste editie van ons bigband project gekozen voor het thema:

“Remembering Skyline Swing Orchestra”

Zaterdag 19 november 2022
Cultuurhuis de Eendracht Gemert
Gratis entree!!

Het BlikBlazers project “Remembering Skyline Swing Orchestra” wordt mede mogelijk gemaakt door:

BierBlazers Limited Edition Blik

Speciaal voor het project “Remembering Skyline Swing Orchestra” hebben we een Limited Edition Livery voor ons BierBlazers Sterk Blond Bier gemaakt. Lees er alles over op de pagina van BierBlazers Remembering Skyline Swing Orchestra.

Geniet maar drink met Blazers
BierBlazers

BlikBlazers in de media

Zaterdag 5 november stonden we in het Eindhovens dagblad met een prachtig artikel geschreven door Tineke Mols.
Klik op de foto om het artikel te lezen.

En dinsdag 15 november stonden we in het Gemerts Nieuwsblad, met een leuk artikel geschreven door Bernard Janssen. Klik op deze link voor het artikel.

Bezetting

De bezetting van de BlikBand verschilt per project. Een leuk detail is dat we in ons BlikBlazers collectief een flink aantal oud-leden hebben zitten van het vroegere Skyline Swing Orchestra, die zich ook allemaal hebben aangemeld voor dit project. Hierdoor hebben we nu een line-up waar je (nondetj-)U tegen zegt! Het is dan ook ontzettend leuk om deze muzikanten weer terug op hun “stoeltje” te zien.

Muzikaal leider: Bob van Rutte
Trompet: Bram Kandelaars, Maria Ketelaars, Donny Mickers*, Rik Scheepers, Joost Pennings
Trombones: Hans van Boxtel, Ton van de Kerkhof, Bas Leusink*, Walter Rouwhorst, Rob Scheepers*
Saxen: Ingrid van den Berg, Elke Leenders, Marc Poulussen*, Martje van de Ven, Jan Vogels*
Combo: Herbie Guldenaar, Marty van der Hoek*, Willy Ivits*, Jacky Peeters*

Een * is een oud-Skyline lid.

Repertoire

Wat het exacte repertoire gaat zijn houden we nog een beetje als een verrassing! Wel hebben we een YouTube playlist waarvan we de meeste nummers op de lessenaar hebben liggen! Één van de nummers kunnen we alvast verklappen!

Wij hebben er ontzettend veel zin in! Zodra er meer nieuws is, lees je dat als eerste in de nieuwsbrief. (wel eerst even aanmelden natuurlijk!)